Choď na obsah Choď na menu
 


Silikónová guma

     Silikónová guma

guma-silikonova.jpgVšeobecné údaje 

Charakteristické vlastnosti výrobkov zo silikónových kaučukov vyhovujú špeciálnym požiadavkám na zdravotnú nezávadnosť, na väčšiu odolnosť voči vyšším teplotám ako majú obvyklé gumy, na vysokú odolnosť proti starnutiu vplyvom klimatických podmienok a UV žiarenia. Výrobky zo silikónových kaučukov odolávajú teplotám v rozmedzí -30 °C až do 200 °C. Výrobky majú široké uplatnenie v zdravotníctve, v automobilovom a leteckom priemysle, stavebníctve a výrobkoch pre domácnosť. 

Gumové dosky sa používajú v mnohých odvetviach ako tesniaci a dopadový element alebo slúžia ako polotovar pre zhotovenie rôznych tesniacich a tlmiacich dielov, izolačných vrstiev a pod. Vyrábajú sa buď s povrchom hladkým alebo s textúrou. Vo vnútri môžu byť dosky spevnené textilnou vložkou.


Štandardne sú dodávané v roliach v hrúbkach 1 - 10 mm.
V závislosti na zmesi majú gumené dosky i rozdielne vlastnosti, mechanickú odolnosť, olejovzdornosť, kyselinovzdornosť a mernú hmotnosť. Dajú sa bežne tvarovať rezaním či vysekávaním.

Varianty a parametre

Typ

Použitie

Pevnosť
/Mpa/

Ťažnosť
/%/

Tvrdosť
/ShA/

Teplotný rozsah
/oC/

Merná hm.
/g/cm3/

Šírka
/mm/

Silikón všeobecné 8 350 60+/-5   -30/+200  1,25 1200


Ponúkame predaj samotného materiálu, alebo jeho spracovanie na našich rezacích plotroch podľa výkresu resp. podľa Vašich požiadaviek.