Choď na obsah Choď na menu
 


Gumy odolné voči poveternostným vlyvom a teplotám – EPDM

     Gumy odolné voči poveternostným vlyvom a teplotám – EPDM

.

Všeobecné údaje

Gumy odolné voči zriedeným kyselinám a zásadám, dobrá odolnosť voči neorganickým kyselinám /sírová H2SO4/ a hydroxidom /sodný NaOH/. Nízka odolnosť voči organickým kyselinám /kyselina octová CH3COOH/. Gumy majú veľmi dobrú odolnosť voči poveternostným vplyvom a teplotnému starnutiu. Maximálna pracovná teplota 100°C, krátkodobo až 120°C.

Gumy odolné voči poveternostným vlyvom a teplotám – EPDMGumové dosky sa používajú v mnohých odvetviach ako tesniaci a dopadový element alebo slúžia ako polotovar pre zhotovenie rôznych tesniacich a tlmiacich dielov, izolačných vrstiev a pod. Vyrábajú sa buď s povrchom hladkým alebo s textúrou. Vo vnútri môžu byť dosky spevnené textilnou vložkou.

Štandardne sú dodávané v roliach alebo doskách 1m x 1m až 1m x 2m v hrúbkach 1 - 30 mm.
V závislosti na zmesi majú gumené dosky i rozdielne vlastnosti, mechanickú odolnosť, olejovzdornosť, kyselinovzdornosť a mernú hmotnosť. Dajú sa bežne tvarovať rezaním či vysekávaním.

 

Varianty a parametre

Typ

Použitie

Pevnosť
/Mpa/

Ťažnosť
/%/

Tvrdosť
/ShA/

Teplotný rozsah
/oC/

Merná hm.
/g/cm3/

Šírka
/mm/

EPDM   ozónuvzdorná 3 250 65+/-5 -40/+100 1,5 1200
EPDM   ozónuvzdorná 5 300 65+/-5 -40/+100 1,45 1200


Ponúkame predaj samotného materiálu, alebo jeho spracovanie na našich rezacích plotroch podľa výkresu resp. podľa Vašich požiadaviek.